Plekanec sa na komplexy nespolieha: "Slovákov nepodceníme"

18.05.2012 Celý región

Štokholm 18. mája (TASR) - Kapitán českej hokejovej reprezentácie na MS v Štokholme a Helsinkách Tomáš Plekanec sa na komplexy súpera nespolieha. Pred sobotňajším semifinálovým duelom so Slovenskom pre portál idnes.cz uviedol, že aj Česi mali komplex so Švédska a napokon ho vyradili vo štvrťfinále.

Slováci budú bojovať o cenné kovy na svetovom šampionáte po prvý raz od roku 2004, keď vo štvrtkovom štvrťfinále vyradili favorizovanú Kanadu (4:3). Česi budú hrať o medaily tretí rok v rade po vyradení Švédov (4:3). "Aj my sme mali zo Švédov komplexy a zdolali sme ich. Takže pozor, aby sa to zasa neopakovalo opačne. Vieme, že to bude náročné, pretože sme videli časť ich zápasu s Kanadou a hrali výborne. Kto si myslí, že cez Slovákov preletíme, pretože ich v podstate pravidelne zdolávame, ten sa veľmi mýli. Myslím, že v našom tíme k žiadnemu podceneniu nedôjde, dobre sa pripravíme," poznamenal útočník Montrealu Canadiens.

Na majstrovstvách sveta to bude pre obe krajiny trinásty vzájomný súboj. Desaťkrát vyhrali Česi, Slováci dvakrát, ale raz práve v Helsinkách v roku 2003 v súboji o bronz. "Slováci majú dobrých hokejistov. Síce to nedokazovali výsledkami na posledných šampionátoch, ale individuálne to sú výborní hráči. Tento rok sa im podarilo to dať dohromady, majú kvalitného trénera. Bude to ťažký zápas," dodal Plekanec, ktorý na margo českého trénera Vladimíra Vůjteka na slovenskej lavičke dodal: "Nejakú výhodu by som v tom nevidel. Ale ja rešpektujem prácu pán Vůjteka, v trénerskej kariére má veľké výsledky. Určite budú veľmi dobre pripravení."
 

Vyberte región